Νέο ασφαλιστικό: Τα κριτήρια για σύνταξη στη διαδοχική ασφάλιση
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Με το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μειώνονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορέσει κάποιος να λάβει σύνταξη από τον τελευταίο φορέα ασφάλισής του.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί αύριο σε δημόσια διαβούλευση και με τη νέα διάταξη που θα περιλαμβάνεται σε αυτό για να μπορέσει κάποιος να λάβει σύνταξη από τον τελευταίο φορέα ασφάλισής του θα απαιτούνται 1.000 ημέρες ασφάλισης συνολικά, έναντι 1.500 που ισχύει σήμερα και 300 ημέρες ασφάλισης την τελευταία πενταετία έναντι 500 που ισχύει σήμερα.
Αντίστοιχα για συντάξεις λόγω αναπηρίας ή θανάτου θα απαιτούνται 600 ημέρες ασφάλισης οποτεδήποτε.
Η ευνοϊκή αλλαγή των προϋποθέσεων υπέρ των ασφαλισμένων κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της προϊούσας οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, που επικαλούνται σήμερα τα Νέα. Με την αλλαγή αυτή καθίσταται ευκολότερο για τον ασφαλισμένο να θεμελιώσει δικαίωμα στον τελευταίο φορέα ασφάλισης.
Αν δεν πληρούνται ούτε αυτά τα κριτήρια, τότε προβλέπεται η δυνατότητα να εξεταστεί το αίτημά του με τις προϋποθέσεις του Ταμείου όπου πραγματοποίησε τις περισσότερες ημέρες ασφάλισης, εφόσον έχει συμπληρωθεί το όριο ηλικίας που προϋποθέτει ο τελευταίος φορέας.
Πηγή:aftodioikisi.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θανάσης Παπαθανάσης: «Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος είναι εργαλείο αλλαγής για μια Ελλάδα που παράγει, καινοτομεί και προοδεύει»
- Αγανακτισμένοι οι αγρότες της Ζαγοράς διαμαρτύρονται για αποκλεισμό καλλιεργειών τους από το Μέτρο 23
- 11 ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας
- Τιμή συμπύρηνου, παγετοί, βαμβάκι και βιομηχανική τομάτα: Ο Στέφανος Νταούκας αύριο στην "Ελληνική Παραγωγή" WEB TV
- Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMEX 2025