Eκδήλωση ΣΕΒΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας και την χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Διακεκριμένα στελέχη της PwC Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπου από το Τμήμα ΦΠΑ εισαγωγών & εξαγωγών της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & ΕΦΚ της ΑΑΔΕ, παρουσίασαν και συζήτησαν μια σειρά από θέματα σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, βάσει ειδικών διαδικασιών και καθεστώτων που προβλέπονται από τη φορολογική και την τελωνειακή νομοθεσία, σε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα και στοχευμένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων στην Θεσσαλονίκη στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Δεξιοτήτων της CISCO (05.04.23).
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν ειδικές διαδικασίες που μπορούν να συμβάλλουν σε αύξηση της ρευστότητας της επιχείρησης, μέσω της ελληνικής νομοθεσίας ΦΠΑ, συζητήθηκαν τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις ειδικές διαδικασίες που συνδέονται με το διαμετακομιστικό εμπόριο και προτάθηκαν λύσεις.
Επιπλέον, εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στη χώρα προορισμού και παρουσιάστηκε μια σειρά από Τελωνειακές Απλουστεύσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία μιας εξαγωγικής εταιρείας.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν θέματα γύρω από τα κίνητρα που δημιουργούνται για τους εξαγωγείς στην Ελλάδα μέσω δυνατοτήτων χρηματοδότησης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, έγινε εκτενής αναφορά στις δυνατότητες για απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάλυση των δυνατοτήτων σε επίπεδο χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, καθώς και παράθεση των κινήτρων που προσφέρονται με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»