Συμβολαιακή γεωργία : Έναρξη την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου της παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογής ΑΑΔΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Σε παραγωγική λειτουργία θα τεθεί – την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου – η εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή των στοιχείων των συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας από παραγωγούς, οι οποίοι πωλούν το 75% των προϊόντων τους σε συγκεκριμένη επιχείρηση-αγοραστή.
Με τη διαδικασία αυτή, οι παραγωγοί θα έχουν μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% ήδη από το φορολογικό έτος 2022.
Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ εργάζονται από κοινού για τη δημιουργία μιας απλής και εύχρηστης εφαρμογής, που θα διευκολύνει τους φορολογούμενους στην υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων και, τελικώς, στη χορήγηση του σχετικού ευεργετήματος.
Για τον σκοπό αυτό, θα δοθεί επαρκής χρόνος στους φορολογούμενους για την εκπλήρωση των σχετικών τους υποχρεώσεων και την υποβολή των στοιχείων των συμφωνητικών.
Σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου 4935/2022, η Κυβέρνηση τηρεί έμπρακτα τη δέσμευσή της για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και την ισχυροποίηση της εθνικής αγροτικής οικονομίας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΠΟΓΕΔΥ: Νέα απευθείας ανάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΥΠΑΑΤ – Η «κατεπείγουσα ανάγκη» δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη διοικητική πρακτική
- Ολοκλήρωση πρώτου κύκλου έκδοσης εγγυητικών επιστολών για έργα αποθήκευσης ενέργειας πελατών της ΤΕΧΝΟΒΟΛΤ Α.Ε.
- Γιορτή ροδάκινου στο Διαβατό Ημαθίας - Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και τον πρωτογενή τομέα
- Opta: Η ελληνική Super League 27o πιο ισχυρό πρωτάθλημα στον κόσμο
- Νέο ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ: Σε παραγωγική λειτουργία το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κ.Ε.Α.Ο. από 10 Αυγούστου 2026