Κλιματική αλλαγή: Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει σήμερα στo Σαρμ Ελ Σέιχ, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυριανές εργασίες της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP27, οι οποίες είναι αφιερωμένες στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα και έχουν στόχο την προώθηση «πράσινης» και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να περιοριστεί το οικολογικό αποτύπωμα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κ. Mohamed Maait.
O κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στην κλειστή συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, κατά την οποία θα συζητηθούν:
α) ο ρόλος των Υπουργείων Οικονομικών στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων για το Κλίμα και η σημασία ενσωμάτωσης της κλιματικής διάστασης στη χάραξη της οικονομικών, δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών πολιτικών και
β) ο σχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής και ο συντονισμός δράσεων για την κινητοποίηση χρηματοοικονομικών ροών υπέρ της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και τις αναπόφευκτες συνέπειές της.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. David Malpass και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Υπόμνημα ΑΣ Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ: Αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να κάνετε κ. Υπουργέ για να συνεχίσουν να παράγουν οι αγρότες
- Τη Freskon 2026 επισκέφτηκε ο Κώστας Μίλης - Παρουσία με προοπτική και νέες συνεργασίες
- Ελληνικό ελαιόλαδο: Να αποκτήσει στρατηγική, ταυτότητα και υπεραξία ζητά νέος συλλογικός φορέας του τομέα
- Ευχαριστίες ΣΒΘ για Ημερίδα "Γνώση"
- Πέλλα: Κάλεσμα για καταγραφή των ζημιών σε ροδακινιές και βερικοκιές (Ξερές βέργες)