Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3ο Αγροτικό Συνέδριο «Ναυτεμπορικής»: Ο ρόλος της Ελληνικής Γεωργίας στην ανασυγκρότηση της χώρας

Οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα μαζί με τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων αποτελούν σημαντικούς άξονες του σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου κατά τη διάρκεια του 3ου Αγροτικού Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής».

Στο Συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος της Ελληνικής Γεωργίας στην ανασυγκρότηση της χώρας» αναδύονται θεσμικά, οργανωτικά, διαχειριστικά και στρατηγικά θέματα από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, στελέχη του δευτερογενούς τομέα και εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων και πιστωτικών ιδρυμάτων.

Κεντρικό ερώτημα του συνεδρίου, όπως το έθεσε ο Γενικός διευθυντής της «Ναυτεμπορικής» Γιάννης Περλεπές, είναι «κατά πόσο ο Έλληνας παραγωγός είναι κατάλληλα εξοπλισμένος να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα στον αγροτικό κλάδο».

NAFTEMPORIKI.GR

Από αριστερά ο Γιάννης Περλεπές, ο Χαράλαμπος Κασίμης και ο Ευστάθιος Κλωνάρης

«Μεταξύ των προτεραιοτήτων μας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι «η ενθάρρυνση εκκίνησης επιχειρήσεων, ο εκσυγχρονισμός παραγωγικών κλάδων, η ανάδειξη ποιότητας αγροτικών προϊόντων και η ενδυνάμωση υγιών παραγωγικών σχημάτων»,υπογραμμίζοντας ότι πάνω από το 50% των κοινοτικών εισροών στη χώρα κατευθύνονται στον πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επισήμανε ότι στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος εξετάζουμε και επεξεργαζόμαστε στοχευμένες φορολογικές παρεμβάσεις προκειμένου να δώσουμε κίνητρα για αύξηση της παραγωγής.

NAFTEMPORIKI.GR

H υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου 

«Εργαζόμαστε συστηματικά για να περιοριστεί η παρανομία σε κάθε πλευρά που ενδιαφέρει τον αγροτικό κόσμο: παράνομες ελληνοποιήσεις, απόκρυψη εισοδήματος, παράνομες επιδοτήσεις, καρτέλ και τριγωνικές συναλλαγές» είπε, τονίζοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρουν μόνον οι οικονομικοί δείκτες, όπως ενδιέφεραν άλλους. Δεν θέλουμε να πηγαίνουν οι δείκτες καλά αλλά οι ανισότητες να διοχετεύουν την ευημερία στους λίγους εις βάρος των πολλών».

NAFTEMPORIKI.GR

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή

«Η Ν.Δ. δεσμεύεται για τη συνολική ανάταξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας με μείωση φορολογικών συντελεστών και εξορθολογισμό ασφαλιστικών εισφορών Στην Ελλάδα το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 9,1% το 2016, την ώρα που υπάρχει ξεκάθαρη τάση αύξησης του γεωργικού εισοδήματος στην Ε.Ε» υπογράμμισε στην ομιλία της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή.

πηγη:naftemporiki

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb