Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακριβαίνουν μάσκες, αντισηπτικά, μαντηλάκια - Προκλητική απόφαση της κυβέρνησης

Την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει και η κοινωνία ματώνει από την ακρίβεια η κυβέρνηση αυξάνει τον ΦΠΑ στο 24% από 6% σε μάσκες και αντισηπτικά.

Τι κι αν η πανδημία εκτινάσσεται εκ νέου στα ύψη, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να αυξάνονται η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι «δίπλα» στου πολίτες και τους… ανταμείβει αυξάνοντας τις τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά.Συγκεκριμένα και ενώ η ακρίβεια χτυπά τα νοικοκυριά σε όλα τα μέτωπα σε προσθήκη νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών ανακοινώθηκε η αύξηση του ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά η οποία πλέον θα φτάσει το 24% από μόλις 6% που ήταν έως σήμερα. Οι νέες τιμές θα ισχύουν από 1 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη διάταξη:

Ειδικά για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ. ΕΧ 9018) και τις γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ. ΕΧ 9018), ο συντελεστής ΦΠΑ από το 6% που ήταν έως 30.6.2022 πάει το 13% από 1.7.2022.

Μάσκες προστασίας και γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών - νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση), σαπούνι και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντιλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα, αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών, καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95%, η οποία διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 8 του ν. 2969/2001 (Α' 281) (ΔΚ ΕΧ 2207) από το 6% που ήταν έως 30.6.2022 πάει στο 24% από 1.7.2022.

 

πηγή:in.gr

 
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb