e-ΕΦΚΑ: Λήγει σε 4 ημέρες η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους Μη Μισθωτούς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει πως στις 31 Μαΐου 2022 λήγει η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους Μη Μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες). Από 1η Ιουνίου ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όσοι μη μισθωτοί:
- Δεν έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ
- Όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς το ΚΕΑΟ
- Όσοι έχουν οφειλές αλλά έχουν καταβάλλει εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, το ελάχιστο ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.
Επισημαίνεται ότι από την 1η Ιουνίου 2022 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά-χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα- στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών»,https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινάτο TrophyΤροφή 2026 με πέντε Meet-ups για την καινοτομία στην αγροδιατροφή
- Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού
- Καταδίκη έντεκα αγροτών στο Εφετείο για παλαιότερες κινητοποιήσεις
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να αποσυρθεί το άρθρο 74 για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΓΔΥ με τον ΥπΑΑΤ Μαργαρίτη Σχοινά