Κώστας Σκρέκας: 230 ευρώ επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος – Ποιους αφορά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εκτίμησε την Κυριακή (10/04) ότι όσο είναι ακριβό το αέριο, θα είναι και το ρεύμα, επισημαίνοντας την ανάγκη για λήψη ευρωπαίκών μέτρων.
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το 50% του ρεύματος στη χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού, τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επίσης, ανέφερε πως, με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ, θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.
Τέλος, ως προς την πρέπουσα ευρωπαϊκή αντίδραση στο ζήτημα των τιμών της ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».
Πηγή: aftodioikisi.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον ΤΟΕΒ Έδεσσας
- Συνάντηση του Λαζάρου Τσαβδαρίδη με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα
- Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων - Δείτε τη συνέντευξη τύπου ΥΠΑΑΤ-ΑΑΔΕ
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Μηλιά | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Πληρωμές 900εκ.€ σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Σήμερα ανακοινώνεται το χρονοδιάγραμμα | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR