Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την 28η Οκτωβρίου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Σήμερα αποτιμούμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής της χώρας μας από τα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα. Τιμούμε την Αντίσταση του λαού μας για Ελευθερία, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια.
Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της Εθνικής Αντίστασης, με πρωτοπόρο το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ, αποτελούν μια από τις πιο φωτεινές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας. Αποτελούν τη μεγάλη απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός μας όταν οργανώνεται και παλεύει, όταν πολεμά «για το δίκιο και τη λευτεριά».
Οφείλουμε να μη λησμονούμε τη φρίκη του φασισμού και του ναζισμού. Ταυτόχρονα, όμως, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα των προγόνων μας για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία που να τιμά τις πανανθρώπινες αξίες: την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»
- Γιάννης Ανδριανός: Η Μεσογειακή Διατροφή, ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: 120 εκατ. ευρώ η ζημιά - 50 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό
- Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Σήμερα η πληρωμή των 7.726.101 ευρώ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τα θανατωθέντα ζώα
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : Από τον αποκλεισμό στην πληρωμή: Πώς αποκαταστάθηκε η κατάφωρη αδικία εις βάρος των παραγωγών της Πέλλα