Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της καταστροφής στο Σέιχ Σου από το φλοιοφάγο έντομο
- Αναρτήθηκε από τον Βοργιάδης Χ.
- Κατηγορία Κοινωνία
Επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών στον υπ. Περιβάλλοντος για το φλοιοφάγο έντομο στο Σέιχ Σου.
Συγκεκριμένα, ανοιχτή πρόσκληση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να επισκεφτεί το δάσος του Σέιχ Σου, (στο οποίο σήμερα δεν επιτρέπεται η προσελευση λόγω επικινδυνότητας πυρκαγιών) ώστε να διαμορφώσει προσωπική εικόνα για την έκταση της καταστροφής από το φλοιοφάγο έντομο και παράλληλα να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάσωσή του, απευθύνει με επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
Κόβουν τα άρρωστα δέντρα από το Σέιχ Σου
Ο κ. Δανιηλίδης προχώρησε στη σύνταξη της επιστολής μετά την τελευταία επίσκεψη στο δάσος και συγκεκριμένα στα σημεία, όπου εξελίσσεται η υλοτόμηση. Εκεί, διαπίστωσε ότι οι ρυθμοί της κοπής όλων των ξηραμένων δέντρων και η απομάκρυνση κλαδιών είναι παρά πολύ αργοί, με αποτέλεσμα τα ξηρά υπολείμματα να παραμένουν στο έδαφος και να αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.
Καταγγελίες για την πρώην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος
Όπως σημειώνει στην επιστολή του προς τον κ. Χατζηδάκη ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών «η ύπαρξη του συγκεκριμένου εντόμου στο δάσος είναι γνωστή από το 2017, ενώ στις αρχές του 2018 πολλαπλασιάστηκε ο πληθυσμός του και ξεκίνησε η αποξήρανση των δέντρων, είτε μεμονωμένα είτε κατά συστάδες, με απόληξη τη σημερινή κατάσταση όπου το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
πηγη:iefimerida
Τελευταία άρθρα από τον/την Βοργιάδης Χ.
- Ο Παναθηναϊκός έχει στο στόχαστρο και τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ για την επίθεση
- Super League – Πρόγραμμα 1ης αγωνιστικής, έναρξη στις 23/8 με τρεις αγώνες στις 20:00
- Η Άστον Βίλα απέκτησε τον Γκεσάν από τη Νις έναντι 35 εκατ. ευρώ.
- Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βόλφσμπεργκερ στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα
- «Ο Παυλίδης χάρισε το 10ο Σούπερ Καπ στην ιστορική Μπενφίκα»