Τι είναι τα ΠΕΚΑ και πιο το ύψος του προστίμου που επιβάλλεται για την αδήλωτη εργασία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Τα ΠΕΚΑ είναι Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα στα οποία κατ΄εφαρμογή του Ν.4445/16, ανατέθηκε η αποκλειστική αρμοδιότητα να διενεργούν επιτόπιους και ουσιαστικούς ελέγχους, για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής με απώτερο σκοπό την προστασία των ασφαλισμένων αλλά και των ίδιων των εργοδοτών από εκείνους που παραβιάζουν την ασφαλιστική νομοθεσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ως εκ τούτου μετά την λειτουργία των ΠΕΚΑ θα ελέγχεστε από τα εν λόγω ελεγκτικά κέντρα, κατά τα ισχύοντα.
Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε περίπτωση που βρεθεί αδήλωτος εργαζόμενος στην επιχείρησή ανέρχεται σε 10.500€, ανεξαρτήτως ηλικίας ή ειδικότητας εργαζόμενου. Καταργείται το πρόστιμο των 500,00€ για την μη τήρηση του πίνακα προσωπικού στο χώρο απασχόλησης καθώς και η παροχή έκπτωσης 30% επί του επιβληθέντος προστίμου, σε περίπτωση εξόφλησής του εντός δέκα εργάσιμων ημερών. Ταυτόχρονα με το πρόστιμο των 10.500€ εκδίδεται και η Πράξη Επιβολής Προστίμου (ΠΕΠ) τρίμηνης ασφάλισης για τον αδήλωτο εργαζόμενο, έχοντας ως βάση υπολογισμού τον κατώτατο μισθό /ημερομίσθιο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αποκαλύψεις για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου! Δήλωση - Ανάρτηση Άγγελου Τόλκα
- Κάλεσμα Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας σε συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά στο κέντρο της Βέροιας
- Δες Νέες Ιταλικές Ποικιλίες Ελιάς!
- Τσιάρας: Στόχος μας ξαναχτίσουμε καλύτερα συνολικά την ελληνική κτηνοτροφία - Αύριο στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους κτηνοτρόφους
- Ανακοίνωση πορισμάτων εκτίμησης ζημιών για παγετό (20.03.2025) στην ΔΤΚ Λυκογιάννης