Χαλκιδική: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά έδωσαν στα πύρινα μέτωπα της Σιθωνίας, 300 περίπου πυροσβέστες για να καταφέρουν να δημιουργήσουν ζώνες και να περιορίσουν την εξέλιξή της.
Όλο το βράδυ, καθώς είχαν κοπάσει και οι ισχυροί άνεμοι, εκσκαπτικά μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα δούλεψαν μεθοδικά για να ελέγξουν την φωτιά.
Το πρωί στις 08.00 δύο καναντέρ έφτασαν πάνω από τη Σάρτη και άρχισαν ρίψεις νερού. Λίγο αργότερα στις 08.20 έφτασαν και δύο ελικόπτερα για να συμβάλλουν και αυτά στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
"Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όλη τη νύχτα. Κινδύνεψε το κάμπινγκ στο Πλατανίτσι, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να σταματήσουμε τη φωτιά και να μην φτάσει μέχρι τη θάλασσα. Ελπίζουμε ότι τώρα που ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα η φωτιά πολύ σύντομα θα είναι υπό έλεγχο" δήλωσε στο halkidikinews.gr o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης.

halkidikinews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»
- Συμφωνία ΕΕ–Mercosur: Η σιωπή των αμνών στο ΥπΑΑΤ και η υπονόμευση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής
- Μια ωραία πρόταση για τις ημέρες των Χριστουγέννων - Συνταγή του Παππού
- Πέρασε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ