Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες είναι οι πιο hot τάσεις στον φωτισμό για το 2023;

Πάνε οι εποχές που όλοι έψαχναν πώς να διακοσμήσουν τον χώρο τους με ψαγμένες προσθήκες και designer διακοσμητικά. Τώρα, όλοι έχουν λίγο πολύ καταλάβει ότι το σημαντικότερο στοιχείο στο interior design είναι πρώτα από όλα η δική μας άνεση. Βάσει αυτής, μπορούμε να κάνουμε επιλογές που αναβαθμίσουν τον χώρο μας, και τον κάνουν πιο λειτουργικό.

Δεν παύει βέβαια ο φωτισμός να έχει και τα δικά του trends, τα οποία θα αναλύσουμε εδώ. Πριν καταλήξουμε στον πιο trendy φωτισμό, ας δούμε και αυτές τις τάσεις που έχουν αναδειχθεί για να καλύψουν όλες μας τις ανάγκες.

  1. Industrial style

Το βλέπουμε και από τα μαγαζιά της πόλη που είναι πιο in τώρα, το βλέπουμε και από το Pinterest μέσα σε χώρους σπιτιών. Τα φωτιστικά https://desikos.gr/el/fotistika-toixou οροφής βιομηχανικού στυλ είναι πιο in από ποτέ, αφού είναι εκσυγχρονισμένα και εναρμονισμένα με τα trends του σήμερα. Χωρίς τα συνηθισμένα «καπέλα» που έχουν τα φωτιστικά δαπέδου https://desikos.gr/el/fotistika-toixou/eswterikou-xwrou/fotistika-dapedou, τα industrial φώτα έχουν τη σύγχρονη δομή ενός «σκελετού», από το οποίο πηγάζει άφιλτρο το φως. Τέλος, λοιπόν, στις ενοχλητικές σκιές στο ταβάνι από τα καπέλα!

  1. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια για πάντα

Κάθε Youtuber που σέβεται τον εαυτό του έχει στο background μια, δύο ή και τρεις σειρές από λαμπάκια που μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα. Τα μικρά αυτά φωτάκια στον τοίχο ενός δωματίου δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, ειδικά σε ένα φοιτητικό / εργένικο σπίτι. Αντικαθιστώντας τις απλίκες, οι σειρές από φωτάκια είναι πιο ευέλικτες, αφού μπορούν να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή, ενώ καλύπτουν περισσότερο χώρο.

  1. LED φώτα, μια ευγενική χορηγία του TikTok

Ευχαριστούμε το TikTok για -σχεδόν- όλα τα trends που έχει δημιουργήσει. Αυτό, όμως, που έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων είναι τα LED φώτα, που «βάφουν» τον χώρο σε διαφορετικά χρώματα. Αγαπημένες αποχρώσεις των εφήβων είναι αυτές του μωβ και του κόκκινου, και δεν τους αδικούμε. Μπορούμε κι εμείς να προμηθευτούμε LED φωτιστικά, που θα εναρμονίζονται χρωματικά με τη διάθεσή μας.

  1. Απλίκες του σήμερα

Οι απλίκες δεν θα είναι ποτέ out of fashion, για τον εξής απλούστατο λόγο: μας δίνουν την απόλυτη αυτονομία. Σήμερα, οι απλίκες έχουν εκσυγχρονισμένη εμφάνιση και τοποθετούνται γύρω από τον καθρέπτη του υπνοδωματίου. Έτσι, δημιουργούν ένα πρωτότυπο vanity mirror, χωρίς την υπερβολή που διακρίνει έναν τέτοιον καθρέπτη. Άλλωστε, η υπερβολή ποτέ δεν βοηθούσε στην άνεσή μας.

Ένα σπίτι με καλό φωτισμό, είναι ένα σπίτι που μπορεί να χαρίσει στιγμές ουσιαστικής χαλάρωσης στους ενοίκους του. Η χαλάρωση αυτή πάντα μπορεί να συνοδεύεται με στυλ, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb