Γ.Σ.Ε.Ε. : Μορφή χιονοστιβάδας τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας.
Εργάτης στη βιομηχανική περιοχή των Πατρών για να αποφύγει τον έλεγχο, κρύφτηκε στη στέγη κτηρίου με αποτέλεσμα η στέγη να υποχωρήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και κατέληξε .
Η Συνομοσπονδία, ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν. Το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο άτυχος εργάτης ήταν ανασφάλιστος, ανοίγει εκ νέου το φάκελο της εργοδοτικής παραβατικότητας αλλά και των επιπτώσεων τέτοιων πρακτικών που οδηγούν ακόμη και στην απώλεια ζωών.
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να παρέμβουν άμεσα, ώστε επιτέλους, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει, να περιοριστούν τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη χώρα μας, τα οποία έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.
Το Κράτος πρέπει να πάψει να κωφεύει και να ενεργοποιήσει εκ νέου το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, το οποίο έχει να συνεδριάσει εδώ και δύο χρόνια.
Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι ο μηδενισμός των επικίνδυνων συνθηκών στους χώρους δουλειάς και η εξάλειψη του επαγγελματικού κινδύνου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Νέο βήμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στη βιολογική παραγωγή
- Ανοικτή σε όλους η πλατφόρμα του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034
- Η 34χρονη που ξεκίνησε με ποδήλατο από τη Δανία και έφτασε σε 52 μέρες στο Λιτόχωρο
- ΠΚΜ: Νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα «Σχέδια Βελτίωσης», «Επενδύσεις στην εξοικονόμηση ύδατος» και «Επενδύσεις ενεργειακές και κυκλικής οικονομίας»
- Λάρισα: Αυλαία για την 23η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο