Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show 2023”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show 2023”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου 2023 στη Νέα Υόρκη, στον εκθεσιακό χώρο “Jacob Javits Center”.

Η Summer Fancy Food Show διοργανώνεται από τον σύνδεσμο “SPECIALTY FOOD ASSOCIATION”, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βόρειας Αμερικής, είναι επικεντρωμένη αποκλειστικά στον κλάδο των τροφίμων, είναι αυστηρά B2B (business to business) και δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Στη “Summer Fancy Food Show” του 2022 συμμετείχαν 1.800 εκθέτες από 27 χώρεςενώ την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 13.000 εκ των οποίων 6.000 ήταν πιστοποιημένοι αγοραστές από 39 χώρεςΠαρουσιάστηκαν 180.000 προϊόντα, όπως γλυκίσματα, τυριά, καφέ, σνακ, μπαχαρικά, έθνικ, φυσικά, βιολογικά προϊόντα και άλλα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στην 66η Summer Fancy Food Show 2022, θα συμμετάσχει φέτος για τρίτη φορά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός, όπου δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μακεδονικά προϊόντα και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δυνατότητες να εντάξουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης στις αγορές των χωρών τους.

Στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την επαναλαμβανόμενη παρουσία της στην εν λόγω έκθεση, είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η τόνωση του πρωτογενούς τομέα και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες μεγάλες και υγιείς αγορές.

Για τη συμμετοχή στη διοργάνωση “Summer Fancy Food Show 2023”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα συμμετοχής) στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb