Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 1ο διεθνές συνέδριο βιώσιμης χημικής & περιβαλλοντικής μηχανικής (SUST ENG 2022)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Στις εργασίες του 1ου διεθνούς συνεδρίου βιώσιμης χημικής και περιβαλλοντικής μηχανικής (1st international conference on sustainable chemical & environmental engineering – SUST ENG 2022), το οποίο άρχισε χθες Τετάρτη στο Ρέθυμνο και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Στο συνέδριο χαιρέτησε, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Ξυλούρης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και στη μεγάλη σημασία της προσαρμογής σε αυτή. Σημείωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υλοποιήσει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ), που θα παρουσιαστεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και τόνισε ότι η ενεργειακή μετάβαση οφείλει να γίνει βάσει σωστού σχεδιασμού και κατάλληλων επιστημονικών ερευνών. «Σε αυτό το ερευνητικό πεδίο σημαντική είναι η συνεισφορά των εξαίρετων επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού μας, με τα οποία η Περιφέρεια Κρήτης έχει άριστη συνεργασία και επιστημονική υποστήριξη και καθοδήγηση», ανέφερε ο κος Ξυλούρης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Χίου ζητούν άμεση χρηματοδότηση για ζωοτροφές
- ΑΑΔΕ: Μισός τόνος φυσικής κόκας, αξίας 1.500.000 ευρώ, κατασχέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Μηλιά και Αχλαδιά
- Πικραλίδα η Αγριοράδικο - Ένα ισχυρό φάρμακο της φύσης
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο. Ο Μεγαλύτερος Φροντιστηριακός Όμιλος της χώρας…στην πόλη μας! Έναρξη Εγγραφών!