Π.Ε. Ημαθίας: Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Όπως είναι γνωστό με το Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/τ.Α΄/1994) καθιερώθηκε η 19η Μάϊου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με το Π.Δ 99/1994 (ΦΕΚ 78/τ.Α΄/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για την ημέρα αυτή, ο τρόπος οργάνωσης κ.λ.π.
Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Τούρκους, που διήρκεσαν από το 1916 μέχρι και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ελλήνων του Πόντου σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Ειδικά φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στο χώρο προ της ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τοπική Κοινότητα Καστανιάς, της Δημοτικής Ενότητας Βέροιας, του Δήμου Βέροιας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Έπειτα από τα παραπάνω σας στέλνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και παρακαλούμε να παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ΄ αυτό με όλο το προσωπικό σας και τα μέλη των οργανώσεων και Σωματείων σας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Διευκρινίσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαδικασία ενστάσεων σε ό,τι αφορά τα αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ και για το Μέτρο 23
- Προσλήψεις Δικαστικών Γραμματέων 2026 - Νέος διαγωνισμός
- Η κυβέρνηση κρατά κλειστούς τους δρόμους και ταλαιπωρεί τον λαό καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
- ΥΠΑΑΤ: Η συμφωνία για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΣΣ ΚΑΠ μοχλεύει πόρους 365 εκατ. ευρώ για τον αγροδιατροφικό τομέα
- Σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ