Θεσσαλονίκη: Λαχανόκηποι θα δημιουργηθούν σε τρία σχολεία της πόλης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κήπος - Βότανα
Λαχανόκηποι θα δημιουργηθούν σε τρία σχολεία της Θεσσαλονίκης, το 41ο, το 31ο και το 53ο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της περιβαλλοντικής Οργάνωσης Μαμαγαία, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Α' Δημοτικής Κοινότητας. Η δράση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Σχολικές Κοινότητες (εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά), στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των Σχολικών Κοινοτήτων σε θέματα περιβάλλοντος, διατροφής και αειφορίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι λαχανόκηποι στα σχολεία αυτά θα αποτελέσουν ζωντανά εργαστήρια εκπαίδευσης, που θα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία καλλιέργειας λαχανικών, να μάθουν να φροντίζουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν βιώσιμες διατροφικές συνήθειες. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση από μικρή ηλικία.
Οι συντελεστές της δράσης απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν εθελοντικά στη δημιουργία των λαχανόκηπων. Όσα άτομα ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της φόρμας εγγραφής εθελοντών (https://forms.gle/pKv8SDKwZxg8EGtQ8).
Σημειώνεται ότι η δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Genderyard και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ισότητας των Φύλων και της Ενδυνάμωσης των Γυναικών, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Social Dynamo, το NGO Hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συνάντηση του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας κ. Ηλιόπουλου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
- ΥΠΑΑΤ: 96 εκατ. ευρώ για μείωση αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες - Ποιοι οι δικαιούχοι
- Χειροπέδες σε 15 άτομα στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις
- Χρήστος Κέλλας : Με πράξεις η κυβέρνηση στηρίζει τους αλιείς
- Καταβολή ενισχύσεων de minimis ύψους 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας της Ημαθίας