Ξεκινούν οι μελέτες για τον βιολογικό καθαρισμό της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Φύση
Την Προγραμματική Σύμβαση για την «Προκαταρκτική Μελέτη Κατασκευής και Λειτουργίας Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Πελαγίας Νήσου Κυθήρων», προϋπολογισμού 24.666,66 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Η μελέτη χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα ανατεθεί από τον Δήμο Κυθήρων.
Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική φάση των μελετών για το αποχετευτικό δίκτυο και τον βιολογικό καθαρισμό του οικισμού της Αγίας Πελαγίας, ο οποίος δεν διαθέτει σήμερα καμία σχετική υποδομή, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών λόγω των πολλών ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Το συγκεκριμένο ζωτικής σημασίας αναπτυξιακό έργο, επί σειρά ετών δεν παρουσίασε κανένα δείγμα προόδου και ωρίμανσης και ως εκ τούτου η Περιφέρεια και ο Δήμος το ενέταξαν εξαρχής στις προτεραιότητές τους.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής μελέτης, θα ακολουθήσει η εκπόνηση του συνόλου των υπολοίπων μελετών και η διαδικασία αδειοδότησης του έργου, ώστε να μπορεί να ενταχθεί σε εθνικό ή ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κέλλας: Έρχονται νέα προγράμματα στήριξης για νέους αγρότες και κτηνοτρόφους | Αγροτικά νέα και ειδήσεις IMATHIOTIKIGI.GR
- Φράουλα: Πώς επιδρά η λίπανση στην ανάπτυξη της
- Θεσσαλονίκη: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς - Πώς κινούνται μετρό, ΟΑΣΘ
- Δείτε LIVE “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ” WEB-TV
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση gourmet προϊόντων της Ισπανίας