Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση κατά Γάλλου αγρότη για εξόρυξη ζαφειριών

Ένα ζευγάρι από την περιοχή Οβέρν της Γαλλίας προσέφυγε την Τρίτη στα δικαστήρια εναντίον ενός γείτονα που έσκαβε για ζαφείρια σε ένα τοπικό ρέμα, απαιτώντας αποζημίωση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι ενάγοντες κατηγορούν τον τοπικό αγρότη ότι εξόρυξε τους πολύτιμους λίθους στη γη τους.

Το υπέδαφος στην ηφαιστειογενή περιοχή της κεντρικής Γαλλίας είναι κορεσμένο με πολύτιμους λίθους.

Ο αγρότης, ο οποίος κατέχει ιδιοκτησία στην απέναντι όχθη από τους ενάγοντες, εξορύσσει πέτρες κοντά στην πόλη Ισσουάρ μαζί με έναν συνεργάτη του.

Όμως οι γείτονές του τον κατηγορούν ότι σκάβει για τους πολύτιμους λίθους και στη δική τους πλευρά του ποταμού.

Ο δικηγόρος τους Πάτρικ Ρος δήλωσε ότι ζητούν αποζημίωση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν οι πελάτες μου άρχισαν να αναρωτιούνται για τη συχνή χρήση ενός μονοπατιού που περνά δίπλα από την ιδιοκτησία τους», δήλωσε ο Ρος ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας την Τρίτη.

Αφού παρακολούθησαν ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ σχετικά με την εξόρυξη ζαφειριού στην Οβέρν, το ζευγάρι αναγνώρισε το ρέμα στο κάτω μέρος της ιδιοκτησίας του και συνειδητοποίησε ότι οι χρυσοθήρες δούλευαν τακτικά στα κοιτάσματα.

«Ορισμένοι από αυτούς καυχιόντουσαν μάλιστα ότι είχαν βρει τους πιο όμορφους και μεγαλύτερους πολύτιμους λίθους, ζαφείρια στην προκειμένη περίπτωση στο τμήμα της κοίτης του ποταμού που ανήκει στους πελάτες μου», δήλωσε ο Ρος.

Ο ποταμός δεν ανήκει στο κράτος, οπότε αν δύο όχθες ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες, τότε σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία ο καθένας από αυτούς κατέχει το μισό της κοίτης του ποταμού.

Ένας δικηγόρος των χρυσοθήρων αρνήθηκε να σχολιάσει όταν το AFP επικοινώνησε μαζί του.

 

Πηγή: AFP

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb