Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει και θα επανεντάξει στη Βουλγαρία τρία ορφανά αρκουδάκια

Τη φροντίδα τριών ορφανών αρκούδων που βρέθηκαν στη Βουλγαρία ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Πρόκειται για τρία αρκουδάκια (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό), μόλις λίγων μηνών, που είναι αδέρφια και χάθηκαν για άγνωστο λόγο από τη μητέρα τους. 
Τα αρκουδάκια βρέθηκαν κοντά στο χωριό Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους του οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές άμεσα. Την φροντίδα τους ανέλαβε προσωρινά η φιλοζωική οργάνωση Four Paws που τα φιλοξένησε σε καταφύγιο για αρκούδες χορεύτριες στην Belitsa. Εκεί έμειναν για μερικές εβδομάδες σε ξεχωριστό χώρο από τα υπόλοιπα ζώα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. Κατόπιν, η διεθνής οργάνωση επικοινώνησε με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ο οποίος έχει πλέον αναλάβει την φροντίδα τους για μερικούς μήνες με στόχο την επανένταξή τους στα βουνά της Βουλγαρίας, όπως άλλωστε ορίζει το διεθνές πρωτόκολλο. 
Τα τρία αρκουδάκια έχουν ήδη τα δικά τους ονόματα. Το ένα λέγεται Jonas που σημαίνει περιστέρι, το θηλυκό πήρε το όνομα Radostina που σημαίνει χαρούμενη, ενώ το τρίτο και πιο μικρόσωμο από τα αδέρφια του, ονομάστηκε από τους φροντιστές του στη Βουλγαρία Mitko, που σημαίνει μικρός. Είναι αρκετά ζωηρά και παιχνιδιάρικα και η ενσωμάτωσή τους στο χώρο που ήδη φιλοξενούνται ο Λουίτζι και η Σοφία ήταν πολύ ομαλή. Τα πέντε αρκουδάκια παίζουν συνεχώς και διεκδικούν με δύναμη το φαγητό τους κάθε φορά. Μάλιστα ήδη δείχνουν να προτιμούν τα φρούτα και τα λαχανικά από το γάλα, σημάδι αρκετά θετικό για την επανένταξή τους. 
Εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα τα επανεντάξει στη Βουλγαρία έως την άνοιξη του επόμενου έτους. Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση επανένταξης που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η επιστημονική ομάδα του οποίου έχει αποκτήσει σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία από τις αντίστοιχες που έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα στο παρελθόν.
Άλλωστε, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι η μοναδική οργάνωση στα νότια Βαλκάνια που διατηρεί Πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 
Πηγή:arcturos.gr
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb