Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Διατροφικός Πλούτος της Δυτικής Μακεδονίας στην Αμερική

Ο Διατροφικός Πλούτος της Δυτικής Μακεδονίας στην Αμερική – Δυναμικό Παρόν της Περιφέρειας στο 1ο «GREEK GASTRONOMY WORKSHOP» στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη

Ο Διατροφικός Πλούτος της Δυτικής Μακεδονίας στην Αμερική – Δυναμικό Παρόν της Περιφέρειας στο 1ο «GREEK GASTRONOMY WORKSHOP» στη Νέα Υόρκη

Δυναμικό παρόν έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως τιμώμενη Περιφέρεια στο 1ο «Greek Gastronomy Workshop», που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2022 στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Στην εκδήλωση προβλήθηκε το παραγωγικό προφίλ της Περιφέρειας με έμφαση στα εξαιρετικά αγροδιατροφικά προϊόντα της.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Η αποστολή στην Αμερική ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου και διήρκησε έως και τις 19 Νοεμβρίου 2022.

Πραγματοποιήθηκε δε με την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας μέλος του Enterprise Europe Network.

Μέσω της αποστολής αυτής, δόθηκαν μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχες της Αμερικής. Παράλληλα, στη διάρκεια της αποστολής πραγματοποιήθηκε σειρά σημαντικών επαφών που θα συμβάλουν στη βελτίωση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των επιχειρήσεων της.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης συναντήθηκε με φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας της ελληνικής ομογένειας αλλά και με άλλους θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς.

Παράλληλα, επισκέφτηκε την Επιχειρηματική έκθεση Hermes Expo International που διεξήχθη στο New Jersey, στην οποία συμμετείχαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα και την Αμερική με στόχο την παρουσίαση των προϊόντων τους και την δικτύωσή τους.

Στην έκθεση αυτή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ήταν τιμώμενο πρόσωπο.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών του κ. Κασαπίδη, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με την κ. Θεοφίλη Μόνιμη, Πρέσβης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, με τον Γενικό Πρόξενο της Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, καθώς και με τον Σύλλογο Ομογενών Καστοριέων Νέας Υόρκης η «Ομόνοια».

Το πρόγραμμα του περιλάμβανε επίσης, ραδιοφωνική συνέντευξη στο σταθμό Hellas fm με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, πρόεδρο του ΠανΜακεδονικού Συλλόγου, με ακροατές όλη την ελληνική ομογένεια στην Αμερική. Η ραδιοφωνική συνέντευξη μεταδόθηκε, επίσης, ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την τελευταία ημέρα της αποστολής ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε με την κ. Yvone Bendiger, executive director του Ευρωπαϊκού Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος του Enterprise Europe Network.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την Τιτάν, εισαγωγική εταιρία ελληνικών προϊόντων & σούπερ μάρκετ στην Αστόρια, Νέα Υόρκη,  όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και διαπίστωσε με χαρά την παρουσία ποιοτικών προϊόντων από τη Δυτική Μακεδονία ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης της παρουσίας των προϊόντων της περιφέρειάς μας στα ράφια της εταιρίας ΤΙΤΑΝ.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον κ. Sven C. Oehme, Πρόεδρο & CEO του Ευρωπαϊκού Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μέλος επίσης του Enterpise Europe Network στη Νέα Υόρκη.

Βασικός στόχος και επιδίωξη αυτής της επίσκεψης, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, είναι η «προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων της περιφέρειάς μας που παράγουν ποιοτικά, αγροδιατροφικά προϊόντα, τα οποία  μπορούν να εξαχθούν στην αγορά της Αμερικής και, συνολικότερα, η προώθηση των συμφερόντων  της περιφέρειάς μας μέσω της στοχευμένης δικτύωσης και της προσέλκυσης επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb