Δύο νέες εκδόσεις της Ε.Μ.Ι.Π.Η. για τους Εβραίους της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Άρθρα - Σχόλια
Δύο σημαντικές εκδόσεις για τους Εβραίους της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας έχει εκδώσει το τελευταίο διάστημα η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (ΕΜΙΠΗ).
Η πρώτη έκδοση είναι το 37ο τεύχος του περιοδικού της Εταιρείας ΧΡΟΝΙΚΑ Ιστορίας και Πολιτισμού, όπου φιλοξενούνται 17 άρθρα σχετικά με τους Εβραίους της περιοχής από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.
Η δεύτερη έκδοση είναι το βιβλίο της Ολυμπίας Μπέτσα, προέδρου της ΕΜΙΠΗ, το οποίο είναι γραμμένο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και έχει τίτλο "Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας - Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία".
Το 37ο τεύχος των ΧΡΟΝΙΚΩΝ παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο (21/9) στον Χώρο Τεχνών και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος, ενώ το βιβλίο για την ιστορία των Εβραίων της Βέροιας θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες.
Οι δύο νέες εκδόσεις, όπως και όλες οι παλαιότερες εκδόσεις της ΕΜΙΠΗ διατίθενται από τα γραφεία της ΕΜΙΠΗ, Ολγάνου 22 (αρχοντικό Μπέκα), στην συνοικία της Μπαρμπούτας στη Βέροια και στο βιβλιοπωλείο Επίκαιρο (Βενιζέλου 36, Βέροια).
Περισσότερα για την ΕΜΙΠΗ μπορείτε να μάθετε στο www.emipi.gr και στην σελίδα της στο facebook (https://www.facebook.com/
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Volvo Saracakis: Test Drive Event Invitation 23/10-1/11
- Η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της Ελλάδας γίνεται πραγματικότητα και ανοίγει τις πόρτες της στη Νάουσα
- ΥΠΑΑΤ: Κοινό μέτωπο κυβέρνησης Περιφερειαρχών κατά της ευλογιάς
- Διπλή Παράδοση Massey Ferguson 3GE.75 στην Κρήτη - Δες τα χαρακτηριστικά του!
- Κυκλική οικονομία και βιώσιμη παραγωγή: Η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην τρίτη συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου DeCo