Στην πρώτη θέση του World Ranking Evoo (WREVOO) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε ένα ελαιόλαδο από την Ελλάδα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Στην πρώτη θέση του World Ranking Evoo (WREVOO) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε ένα ελαιόλαδο από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Λακωνία.
Συγκεκριμένα, για το 2019, κορυφαίο ελαιόλαδο στον κόσμο, στην κατηγορία Best Condimento Olive Oil, αναδείχτηκε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “ Gemstone Blend Evoo” από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Σπάρτη Λακωνίας. βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Τα συναγωνιζόμενα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο ήταν 12.092 δείγματα, προερχόμενα από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς και λήφθησαν υπόψιν 31 διεθνείς διαγωνισμοί για την παγκόσμια κατάταξη.
«Το Gemstone Blend Evoo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την φετινή χρονιά, έπειτα από αρκετά έτη πειραματισμών και δοκιμών, ώστε να αγγίξει αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο γεύσης και ποιότητας» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, Χημικός Μηχανικός M.Sc. και συνιδιοκτήτης των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου και συμπλήρωσε «πρόκειται για ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο 3 ποικιλιών (blend) που περιέχει φυσικά εντελώς τζίντζερ, μοσχολέμονο και βασιλικό, ανήκοντας στην κατηγορία των Condimento-flavored evoos».
Η κατάταξη αυτή, δημοσιεύεται από την World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits (Διεθνή Ένωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών), η οποία συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς τυφλής γευσιγνωσίας, κατά την διάρκεια του 2019, για την γεύση αλλά και την ποιότητα τους.
Όπως συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρόπουλος, «είναι τεράστια τιμή για εμάς να βλέπουμε τα ελαιοπροϊόντα μας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια προς την επίτευξη της αναγνωρισμένης, πλέον, ποιότητας τους» καθώς όπως ανέφερε «με αυτόν τον τρόπο προβάλλουμε την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας και τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στο εξωτερικό, στην κορυφή της παραγωγής υψηλού ποιοτικού ελαιολάδου».
Σημειώνεται πως για πρώτη φορά ένα Ελληνικό ελαιόλαδο και μια Ελληνική εταιρεία που το ιδιοπαράγει αποκλειστικά, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας αυτής για 2 συνεχόμενες χρονιές. Το 2018, στην πρώτη θέση είχε βρεθεί το ελαιόλαδο gourmet Majestic blend evoo, πάλι από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δήμος Βέροιας: Δράση φιλοζωίας και υιοθεσίας “Adopt, don’t shop!” – «Υιοθετώ, δεν αγοράζω!» από το Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς
- Λίνα Τουπεκτσή: «Ξήρανση της ροδακινιάς» - Η ανάγκη για άμεση επιστημονική εγρήγορση και ολιστική στήριξη του παραγωγού
- Ο Γιάννης Ανδριανός στο “Do It Green Thessaly”: Η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη είναι στρατηγική επιλογή για την παραγωγή, τους παραγωγούς και την ανθεκτικότητα της Θεσσαλίας
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
- Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας: Εργάτες γης και βιοπαλαιστές αγρότες στον ίδιο αγώνα για αξιοπρεπή ζωή