Δολωματικοί ψεκασμοί κατά του δάκου από την Περιφέρεια στους Δήμους Αγιάς, Τυρνάβου και Τεμπών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού από 24-09-2019 στους Δήμους Αγιάς, Τυρνάβου και Τεμπών και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Τ.Κ. Αγιάς, Μελιβοίας (Μελιβοία, Βελίκα, Παλιουριά), Σκήτης, Σκλήθρου, Καρίτσας (Καρίτσα, Κόκκινο Νερό), Σωτηρίτσας, Αργυροπουλίου, Λυγαριάς, Γόννων, Ιτέας, Ελαίας, Αμπελακίων, Τεμπών, Ευαγγελισμού, Μακρυχωρίου, Παραποτάμου, Ελάτειας, Πουρναρίου και Ραψάνης.
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αποκαλύψεις για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου! Δήλωση - Ανάρτηση Άγγελου Τόλκα
- Κάλεσμα Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας σε συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά στο κέντρο της Βέροιας
- Δες Νέες Ιταλικές Ποικιλίες Ελιάς!
- Τσιάρας: Στόχος μας ξαναχτίσουμε καλύτερα συνολικά την ελληνική κτηνοτροφία - Αύριο στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους κτηνοτρόφους
- Ανακοίνωση πορισμάτων εκτίμησης ζημιών για παγετό (20.03.2025) στην ΔΤΚ Λυκογιάννης