Βιομηχανική τομάτα: Με μειωμένη τιμή και λιγότερα στρέμματα ξεκινά η φετινή παραγωγή στην Ηλεία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Στην υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας με το ένα από τα δύο μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας τομάτας στην Ηλεία, τον «Κύκνο», προχώρησε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, παρουσιάζοντας μάλιστα συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τις τιμές της περυσινής και της φετινής χρονιάς και μιλώντας για τη μείωση στα ποσά που λαμβάνουν οι παραγωγοί κατά μέσο όρο.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος θεωρεί πως είναι αρνητικό το γεγονός ότι πληρώνονται οι παραγωγοί με 127 ευρώ/τόνο, όταν πέρυσι δίνονταν 137 ευρώ/τόνο. Επεσήμανε δε πως η πτώση στην κίνηση του τοματοπολτού σε όλη την Ελλάδα σαφώς επηρεάζει αρνητικά και την περιοχή, ενώ γνωστοποίησε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συμφωνία και με το εργοστάσιο της «Μινέρβα».
Η φετινή σύμβαση προβλέπει την καλλιέργεια 3.155 στρεμμάτων (από 3.500 πέρυσι) και δύο χρονικές περιόδους παραλαβής τομάτας προς μεταποίηση συμπυκνωμένων προϊόντων. Η πρώτη ξεκινά στις 10 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου, ενώ η δεύτερη ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 15 του ίδιου μήνα.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 2 Ιουνίου έως 6 Ιουνίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Νίκησε τους παγετούς και πάει για απόδοση 5000 ευρώ το στρέμμα - Το φρούτο "θαύμα" στην πλήρη ανθοφορία του (Βίντεο)
- Νταούκας: Συμπύρηνο ροδάκινο με 50 λεπτά στον παραγωγό - Τι ανέφερε στην "Ελληνική Παραγωγή" για παραμορφωμένα και παγετούς
- Σταμενίτης από Κοζάνη: «Προστατεύουμε το αγροτικό εισόδημα» - Ενεργοποιείται το Μέτρο 23 - Καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ΚΟΕ στα μήλα
- Η AgroBox στέκεται δίπλα σας στη μεγάλη πρόκληση των Οικολογικών Σχημάτων και στο μέτρο των γεωργικών συμβούλων