Ημέρα Οινοτουρισμού: Τα οινοποιεία γιορτάζουν και υποδέχονται τους φίλους του κρασιού την Κυριακή
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
 - Κατηγορία Προϊόντα
 
Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», μεταξύ των οποίων και πέντε στη Δυτική Μακεδονία, προσκαλώντας τους φίλους του κρασιού για οινο – ξεναγήσεις και οινο – γευσίες στους χώρους παραγωγής των κρασιών τους.
«Ο οινοτουρισμός είναι μία ξεχωριστή εκδρομική πρόταση που συνδυάζει περιήγηση σε αμπελοοινικές περιοχές, στα χωριά και στις πόλεις που τις περιβάλλουν, γνωριμία με τον τοπικό πολιτισμό και τη γαστρονομία και την εμπειρία που προσφέρει η επίσκεψη σε ένα οινοποιείο, με την ξενάγηση σε όλη τη δημιουργική γραμμή παραγωγής του κρασιού, από το αμπέλι έως τη στιγμή της γευστικής δοκιμής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα εργαστήρια, ομιλίες, masterclasses, βιβλιοπαρουσιάσεις και πεζοπορία μέσα σε αμπελώνες, ζωγραφική, εκδηλώσεις για καλό σκοπό, καθώς και διαγωνισμό φωτογραφίας” αναφέρουν οι διοργανωτές..
Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν στη Δυτική Μακεδονία: ο Αμπελώνας Καμκούτη και το Κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντό Κοζάνης, το Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση Καστοριάς, το Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο Φλώρινας και το Κτήμα Κυρ – Γιάννη στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, με κοινό ωράριο λειτουργίας, από τις 11:00 έως τις 17:00. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Βογιατζή στις 12:00, workshop κρασιού και σοκολάτας με τον Γιώργο Ζαρζώνη, ενώ στο Κτήμα Άλφα θα είναι διαθέσιμες παλιές σοδειές προς πώληση και γευστική δοκιμή.
Στο πλαίσιο της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και θεματικός διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Η δημιουργία του κρασιού» και με ανάρτηση φωτογραφιών από την «Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού» στις 10/11/24, μόνο από τα οινοποιεία της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος». Οι πέντε πρώτοι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο από τρεις φιάλες με κρασιά της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Τέχνη της Συσκευασίας: Κορδέλες, Κορδόνια & Χαρτιά Περιτυλίγματος
 - ΠΟΓΕΔΥ: Απαράδεκτη αποποίηση ευθυνών από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ - Η ευθύνη δεν είναι «φραπές»
 - Ασφαλή τρόφιμα: 97% υψηλή συμμόρφωση στα υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
 - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης: «Τεχνικές Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών» στην Κυπαρισσία
 - Ινούλα: Πολύτιμη για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού