Μετά τη Βραζιλία , ένα βήμα πριν το άνοιγμα της αγοράς στο Βιετνάμ για το ελληνικό ακτινίδιο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Κατόπιν των εύστοχων ενεργειών της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το επιτυχές άνοιγμα της αγοράς της Βραζιλίας για το ελληνικό ακτινίδιο, τον Ιούνιο αναμένονται έξι επιθεωρητές από το Βιετνάμ να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Στις 25-27 Ιουνίου, Βιετναμέζοι επιθεωρητές από το αντίστοιχο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να επισκεφθούν την Ημαθία και την Πιερία για την πιστοποίηση, τόσο της διαδικασίας παραγωγής και τυποποίησης, όσο και την υπογραφή Φυτοϋγειονομικών Πρωτοκόλλων στο προϊόν του ακτινιδίου. Ειδικότερα, το ως άνω κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων σε επιχειρήσεις και φορείς, ώστε να εγκριθεί η Ελλάδα ως προμηθεύτρια χώρα στα ακτινίδια.
Το επιτελείο θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια θα συνεχιστούν οι συναντήσεις στην Αθήνα. Εφ’ όσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαδικασίες, το ελληνικό ακτινίδιο θα καταφέρει να «κατακτήσει» και την αγορά του Βιετνάμ μιας χώρας, η οποία έχει περισσότερο από 100 εκατ. πληθυσμό.
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τον Αύγουστο του 2022, ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Χρήστος Γιαννακάκης συνοδευμένος από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Hanoi, επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Βιετνάμ και είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του εν λόγω υπουργείου, μετά από μεσολάβηση του Βιετναμέζου πρεσβευτή στην Αθήνα, κου. Le Hong Truong, όπου του έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών αποδοχής της χώρας ως προμηθεύτριας στο προϊόν του ακτινιδίου, πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό με ταυτόχρονες ενέργειες από την αρμόδια Υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θερμή υποδοχή για τη Μαρία Καρυστιανού στα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη
- Βαμβάκι: Σύμφωνα με μελέτη ποιο σύστημα γραμμών σποράς είναι πιο πρακτικό για την Ελλάδα και κερδίζει έδαφος γιατί έχει καλύτερη παραγωγή
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά
- ΥΠΑΑΤ: Ενημέρωση για την πορεία των επιζωοτιών, ευλογιάς αιγοπροβάτων και αφθώδους πυρετού
- Άρης και ΠΑΟΚ στο Eurocup με πενταετή συμβόλαια