Στα ύψη οι τιμές του ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Οι τιμές του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, αφού η Ισπανία, μεγάλη παραγωγός ελαιολάδου, γνώρισε τον πιο ξηρό Απρίλιο στην ιστορία της.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αναφέρεται στην ertnews.gr, οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου έχουν φθάσει σε υψηλό 26ετίας στα σχεδόν 5.990 δολάρια ο μετρικός τόνος και ειδικοί λένε πως ο ζεστός καιρός στην Ισπανία διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό.
«Τα θέματα που συμβάλλουν στη διακύμανση των τιμών σε υψηλά ρεκόρ είναι κυρίως ο καιρός και η σοβαρή ξηρασία σε μεγάλο μέρος της περιοχής της Μεσογείου, όμως περισσότερο στην Ισπανία, η οποία είναι μείζων παραγωγός και εξαγωγός ελαιολάδου», δήλωσε ο αναλυτής Κάιλ Χόλαντ στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός και ξηρός Απρίλιος που έχει γνωρίσει ποτέ η Ισπανία, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα από την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- O Λάζαρος Τσαβδαρίδης, επισκέφθηκε την Κομοτηνή ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου προκειμένου να συμμετάσχει στην παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης της ΠΕ Ροδόπης
- Ροζ «ντύθηκε» ο κάμπος του Βελβεντού
- Κέλλας από Κιλελέρ: Νέο μοντέλο για τη γεωργία με έμφαση σε επενδύσεις και ανθεκτικότητα
- Play Off: Τα αγαπημένα σκορ του Big-4
- Ο Γιάννης Ανδριανός στην Κομοτηνή στο πλαίσιο κυβερνητικού κλιμακίου για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη της Ροδόπης