Στα ύψη οι τιμές του ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Οι τιμές του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, αφού η Ισπανία, μεγάλη παραγωγός ελαιολάδου, γνώρισε τον πιο ξηρό Απρίλιο στην ιστορία της.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αναφέρεται στην ertnews.gr, οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου έχουν φθάσει σε υψηλό 26ετίας στα σχεδόν 5.990 δολάρια ο μετρικός τόνος και ειδικοί λένε πως ο ζεστός καιρός στην Ισπανία διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό.
«Τα θέματα που συμβάλλουν στη διακύμανση των τιμών σε υψηλά ρεκόρ είναι κυρίως ο καιρός και η σοβαρή ξηρασία σε μεγάλο μέρος της περιοχής της Μεσογείου, όμως περισσότερο στην Ισπανία, η οποία είναι μείζων παραγωγός και εξαγωγός ελαιολάδου», δήλωσε ο αναλυτής Κάιλ Χόλαντ στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός και ξηρός Απρίλιος που έχει γνωρίσει ποτέ η Ισπανία, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα από την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ούγκρεσιτς
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στα 28,7 εκατ. ευρώ φτάνει η στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στη γουνοποιία της Δυτικής Μακεδονίας»
- Κουρέτας: Να αποζημιωθούν οι καλλιέργειες βαμβακιού και βιομηχανικής τομάτας που επλήγησαν από έλλειψη αρδευτικού νερού
- Πρόγραμμα επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βεροίας
- Όσα έθεσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Γιουτίκας, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς φορείς