Στήριξη των παραγωγών μήλων σε Αρκαδία και Κορινθία ζητεί από το ΥΠΑΑΤ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Να λάβει κάθε δυνατή πρόνοια για την στήριξη των παραγωγών μήλων της Αρκαδίας και της Κορινθίας, οι οποίοι λόγω πολλών συγκυριών υφίστανται σημαντική απώλεια εισοδήματος, καλεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά με επιστολή την οποία του απευθύνει.
“Από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου παρατηρούνται πολύ σημαντικά προβλήματα στην διάθεση των μήλων. Η οικονομική κατάσταση στην Αίγυπτο, ο πόλεμος στην Ουκρανία (εμπάργκο Ρωσίας σε φρούτα Ευρωπαϊκής Ενωσης) και τα γενικότερα προβλήματα ακρίβειας έχουν μειώσει την ζήτηση και συμπιέσει τις τιμές πώλησης των μήλων σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης.
Την επιστολή του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς τον υπουργό ΑΑΤ μπορείτε να δείτε εδώ:
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- «Μπαμπά, η κυρία εξηγεί πολύ ωραία!»
- ΑΚΚΕΛ: Η Ελλάδα χάνει τους αγρότες της, η εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα επιταχύνεται
- Τζάκρη - Άμεση στήριξη στους πληγέντες βερικοπαραγωγούς της Πέλλας - Ενεργοποίηση των ενισχύσεων deminimis ή ένταξη τους στο Μέτρο 23
- Σίβηρη Χαλκιδικής: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων διά θαλάσσης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς
- Ανδριανός: Νέο, σαφές και αναλογικό πλαίσιο για τις διοικητικές κυρώσεις στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα