Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20354 (Φ.Ε.Κ. 1724 Β/09-04-2022) Υπ. Απόφαση από την Δευτέρα 11-04-2022 έως την Δευτέρα 18-04-2022 και ώρα 06:00 ισχύουν τα κάτωθι :
α) Επιτρέπεται η συμμετοχή, στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Βεροίας (Κοινότητες Βέροιας, Μακροχωρίου και Αγίου Γεωργίου), των πωλητών (παραγωγοί και έμποροι) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, με την τήρηση της απόσταση του ενός (1) μέτρου εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό ελεύθερο από αντικείμενα (απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών είναι η αντίστοιχη μείωση των μέτρων του πάγκου τους σε κάθε κατηγορία πωλητών), την τήρηση ενάμιση (1,5) μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων και την τοποθέτηση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών, ανά πάγκο πώλησης.
β)Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 της υπ ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20354 (Φ.Ε.Κ. 1724 Β/09-04-2022) Υπ. Απόφαση, αντιστοίχως , οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη σύμφωνα με τις υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ. Οικ. 55570/12.9.2021 (Β΄4207) και Δ1α/ΓΠ. Οικ. 64232/15.10.2021 (Β΄4766) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 69459/05-11-2021 (Β΄5165) όμοια απόφαση, αντιστοίχως, όπως εκάστοτε ισχύουν.
Επιπλέον συνιστούμε στους καταναλωτές κατά την παρουσία τους στις Υπαίθριες Αγορές και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης:
- Να τηρούν τις οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ- covid 19.
- Να φροντίζουν την αποφυγή του συνωστισμού στους πάγκους και στους διαδρόμους των λαϊκών αγορών και την τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
- Να αποφεύγουν την επαφή με τα χέρια, των προς πώληση προϊόντων (φρούτα και λαχανικά). Η δε τοποθέτηση αυτών σε σακούλες, για λόγους υγιεινής, να γίνεται από τους πωλητές.
|
Ο Αντιδήμαρχος
Ασλάνογλου Στυλιανός |
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Γιάννης Ανδριανός στο “Do It Green Thessaly”: Η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη είναι στρατηγική επιλογή για την παραγωγή, τους παραγωγούς και την ανθεκτικότητα της Θεσσαλίας
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
- Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας: Εργάτες γης και βιοπαλαιστές αγρότες στον ίδιο αγώνα για αξιοπρεπή ζωή
- Στη φυλακή ο μεσάζων για το «κανόνι» στον συνεταιρισμό της Μέσης Ημαθίας - Αθώοι άλλοι 8 κατηγορούμενοι
- Τάσος Μπαρτζώκας: 14 νέες θέσεις ιατρών για Βέροια και Νάουσα - Συνεχίζουμε σταθερά, με στόχο ένα ισχυρότερο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους