ΠΕ Ηρακλείου: Πρόγραμμα δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας
- την Τρίτη 23-6-2020 στην Τύλισσο, Μονή, Καμάρι και Κεραμούτσι
Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).
Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Τηλ. επικοινωνίας: 2813407920.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αποκαλύψεις για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου! Δήλωση - Ανάρτηση Άγγελου Τόλκα
- Κάλεσμα Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας σε συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά στο κέντρο της Βέροιας
- Δες Νέες Ιταλικές Ποικιλίες Ελιάς!
- Τσιάρας: Στόχος μας ξαναχτίσουμε καλύτερα συνολικά την ελληνική κτηνοτροφία - Αύριο στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους κτηνοτρόφους
- Ανακοίνωση πορισμάτων εκτίμησης ζημιών για παγετό (20.03.2025) στην ΔΤΚ Λυκογιάννης