Παρατάσεις σε σημαντικές προθεσμίες του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Παρατείνονται σημαντικές προθεσμίες που αφορούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», οι οποίες σχετίζονται με τα εξής: λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών, παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους και δυνατότητα επιστροφών – ακυρώσεων συναλλαγών. Διευκρινίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία αγορών δεν αλλάζει, παραμένει η σημερινή ημέρα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023.
Ειδικότερα όσον αφορά στις νέες προθεσμίες του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»:
- Λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών: Οι επιταγές, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο» μπορούν, πλέον, να εξαργυρωθούν μέχρι και την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 (από 8 Νοεμβρίου 2023, που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).
- Παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους: Παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση, από τους ωφελούμενος στους εμπόρους, μπορούν να γίνονται έως και την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου (από 8 Νοεμβρίου 2023, που ίσχυε μέχρι πρότινος). Ειδικά για τις εξαργυρώσεις των επιταγών, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο», οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενους μπορούν να γίνονται έως και την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που προβλεπόταν).
- Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών: Με τα νέα δεδομένα, μπορούν να πραγματοποιούνται επιστροφές και ακυρώσεις συναλλαγών μέχρι την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που ίσχυε). Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία αγορών που προβλέπει το πρόγραμμα, δηλαδή μετά τις 24 Οκτωβρίου 2023.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συνάντηση Μ. Σχοινά με την Γαλλίδα Υπουργό Γεωργίας στο Παρίσι: Στενή συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας για τη ΚΑΠ, το εμπόριο και την προστασία της ευρωπαϊκής παραγωγής
- ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ: Καθορίζονται οι νέες διαδικασίες ελέγχου των ΚΥΔ για τη διατήρηση της πιστοποίησής τους
- Ενημέρωση των κατοίκων της Τ.Κ. Αγ. Μαρίνας από την ΔΕΥΑ Βέροιας
- Ανακοίνωση αγροτικών συλλόγων Δήμου Τυρνάβου και αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Νέσσωνος – Ελάτειας
- ΥΠΑΑΤ: Ειδική ρύθμιση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον Daniel