Συνεχίζεται η εφαρμογή του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ μέσω των νέων Δηλώσεων του ΟΣΔΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Δεδομένης της έναρξης της Νέας ΚΑΠ, τίθεται πλέον σε εφαρμογή το Στρατηγικό Σχέδιο και οι δικαιούχοι της 1ης και 2ης πρόσκλησης της γεωργοπεριβαλλοντικής δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των δεσμεύσεων στο έτος 2023, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Η ενίσχυση των παραγωγών αυτών θα γίνεται πλέον μέσω του καθεστώτος των οικολογικών σχημάτων (eco schemes) του Πυλώνα 1 (άμεσες ενισχύσεις) και συγκεκριμένα μέσω της παρέμβασης Π1-31.6 «Ενίσχυση παραγωγών για την εφαρμογή φιλικών για το περιβάλλον πρακτικών διαχείρισης με τη χρήση ψηφιακής εφαρμογής διαχείρισης εισροών και παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων για τους δικαιούχους», σύμφωνα με τις προβλέψεις του θεσμικού πλαισίου που αναμένεται να εκδοθεί άμεσα σε συνδυασμό με την έναρξη υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης του 2023.
Ειδικότερα όσοι παραγωγοί το έτος 2022 είχαν εφαρμόσει την μέθοδο του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ σε αγροτεμάχια με πυρηνόκαρπα (ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα) και μηλοειδή (μήλα, αχλάδια και κυδώνια) και έχουν ενταχθεί είτε στο πλαίσιο της ετήσιας παράτασης της 1ης πρόσκλησης είτε στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.08, μπορούν να συνεχίσουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων και να δηλώσουν το οικολογικό σχήμα Π1-31.6 στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2023, για τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γιάννης Ανδριανός-Olympia Forum VII: «Εργαζόμαστε για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, ανταγωνιστικό, ανθεκτικό, τεχνολογικά ώριμο και εξωστρεφές»
- Ερώτηση Τάου Μπαρτζώκα για τη μη αποζημίωση προανθικού 2025 και βροχοπτώσεων 2024
- Συνάντηση του ΥπΑΑΤ με τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Στο επίκεντρο η αποτελεσματικότερη άσκηση των κρατικών αρμοδιοτήτων στον πρωτογενή τομέα
- Σωτήριος Σκουρτόπουλος για Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης: «Ζητούμε να μας εξηγηθεί με ποια κριτήρια η Ημαθία έμεινε εκτός και να εξεταστεί άμεσα η ένταξή της»
- Μια Θάλασσα Γεύσεις: Η Λέσβος, Λήμνος και ο Αγ. Ευστράτιος ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη