Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών της Κρήτης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Οι ορεινές περιοχές αντιμετωπίζουν ένα σύνολο προκλήσεων όπως πληθυσμιακή συρρίκνωση, προβλήματα προσβασιμότητας και διακυβέρνησης, πιέσεις οικονομικές και περιβαλλοντικές. Ωστόσο διαθέτουν σημαντική κληρονομιά και πόρους που αν αξιοποιηθούν κατάλληλα μπορούν να συμβάλλουν στη μετάβαση σε μία «πράσινη» και βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι νησιωτικές ορεινές περιοχές παρότι έχουν δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης απειλούνται εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και της εφαρμογής αποτελεσματικών στρατηγικών προσαρμογής.
Η κινητοποίηση φορέων σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο καθίστανται αναγκαία για την ανταλλαγή εμπειριών, καινοτομιών και στρατηγικών που θα επιτρέψουν την αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων των περιοχών αυτών.
Στο επίκεντρο των προκλήσεων και των ευκαιριών ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών της Κρήτης».
Ώρα: 11:00 – 14:00 Online Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/89525197041?pwd=WHR6QmZJRSs3bGRBQUpKZ0svNXhCUT09
Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τη σημασία των ορεινών περιοχών Κρήτης και την ανάγκη ενδυνάμωσης συνεργασιών σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του διαλόγου και της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών ώστε μετέπειτα με καινοτόμες πρωτοβουλίες να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συντήρηση και ανάπτυξη των εδαφικών αυτών περιοχών.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Δήμων της Κρήτης, αναπτυξιακών φορέων και φορέων διαχείρισης περιβάλλοντος, πανεπιστημίων, επιμελητηρίων και στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι ξένες γλώσσες μιλούν… Πουκαμισά!
- Ανοίγει η πλατφόρμα αποζημιώσεων για 104 φακέλους και περίπου 20.000 θανατωθέντα ζώα
- Δεν είναι Αγγλικά ή Πληροφορική - Είναι και τα δύο
- Μ. Σχοινάς: «Η ελληνική αλιεία θα είναι παρούσα και δυνατή και την επόμενη μέρα. Με σύγχρονα εργαλεία, καλύτερες υποδομές και ανθρώπους που μπορούν να προκόψουν από τη δουλειά τους»
- Η Μαρία Καρυστιανού παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)