Ξεκίνησε η εκταμίευση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας - Ποιους αφορά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεωργίου Γεωργαντά και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, ξεκίνησαν οι πρώτες εκταμιεύσεις πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 25.250.266 €, που αφορούν σε ιδιωτικές επενδύσεις του Υποέργου «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων».
Στο Υποέργο, μέχρι σήμερα, εγκρίθηκε η ένταξη 24 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 116.675.720 € και δημόσιας δαπάνης 59.687.076 € αντίστοιχα, ενώ η αξιολόγηση και των λοιπών υποβληθέντων σχεδίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση και έγκριση των προτάσεων καθώς και οι εκταμιεύσεις έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, αφού η υποβολή τους έγινε μόλις πριν ένα εξάμηνο (15 Ιουνίου 2022), μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και σε Πληροφοριακό Σύστημα που ανέπτυξαν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε ψηφιακά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τρόποι για να έχετε υψηλές αποδόσεις στο λαχανόκηπο σας
- Δες γιατί νιώθουν αδικημένοι οι παραγωγοί αχλαδιών (Βίντεο)
- Από 14 έως 28 Μαΐου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ύψους 287,5 εκ. €
- Ο Μπάμπης Δαλαλάκης αύριο στην "Ελληνική Παραγωγή" WEB TV
- Δες τα αποτελέσματα σε κεράσια στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας με την Υποστήριξη της Fytofarm!