Λέσβος: Κρούσματα θανατηφόρου πνευμονίας σε πρόβατα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Κρούσματα παστεριδίασης δηλαδή της θανατηφόρου πνευμονίας των προβάτων εντοπίστηκαν σε κοπάδια σε περιοχές της Γέρας αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού της Λέσβου όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο Διευθυντής Κτηνιατρικής Στρατής Τσοπανέλλης.
Παράγοντες για την υπεροξία εμφάνιση της νόσου στη Λέσβο όπως τόνισε ο κ. Τσοπανέλλης είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, οι εναλλαγές της θερμοκρασίας που στρεσάρουν το ζώο και επιτρέπουν την εμφάνιση της νόσου.
Καλεί τους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των ζώων τους και στη χορήγηση του κατάλληλου αντιβιοτικού, καθώς και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σωτήριος Σκουρτόπουλος για Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης: «Ζητούμε να μας εξηγηθεί με ποια κριτήρια η Ημαθία έμεινε εκτός και να εξεταστεί άμεσα η ένταξή της»
- Μια Θάλασσα Γεύσεις: Η Λέσβος, Λήμνος και ο Αγ. Ευστράτιος ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη
- Εκδηλώσεις Κτηνοτρόφων Αττικής για το μήνα Οκτώβριο
- Τζάκρη: «Πότε επιτέλους τελειώνουν τα ψέματα για την καταβολή των αποζημιώσεων στους κερασοπαραγωγούς;»
- Θα ξαναδώσεις Πανελλήνιες; Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια-Κέντρο είναι εδώ για τη δεύτερη προσπάθεια!