Λέσβος: Κρούσματα θανατηφόρου πνευμονίας σε πρόβατα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Κρούσματα παστεριδίασης δηλαδή της θανατηφόρου πνευμονίας των προβάτων εντοπίστηκαν σε κοπάδια σε περιοχές της Γέρας αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού της Λέσβου όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο Διευθυντής Κτηνιατρικής Στρατής Τσοπανέλλης.
Παράγοντες για την υπεροξία εμφάνιση της νόσου στη Λέσβο όπως τόνισε ο κ. Τσοπανέλλης είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, οι εναλλαγές της θερμοκρασίας που στρεσάρουν το ζώο και επιτρέπουν την εμφάνιση της νόσου.
Καλεί τους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των ζώων τους και στη χορήγηση του κατάλληλου αντιβιοτικού, καθώς και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ομοσπονδία Συλλόγων Υπ. Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε.) : Λέμε όχι στην κατάργηση των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών
- Τρύγος 2026: Η διαρθρωτική προσαρμογή συνεχίζεται στο Νότιο Ημισφαίριο για αναδιάταξη μεγέθους και αποφυγή πλεονασμάτων
- Ο Δημ. Κουρέτας τίμησε στο Κιλελέρ τους αγωνιστές του 1910 και του σήμερα - Θωράκιση της παραγωγής με σύγχρονες υποδομές
- Επιθέσεις αρκούδας στην Αναρράχη Εορδαίας - Σύσταση για αυξημένη προσοχή
- Τσιάρας: Στήριξη του πρωτογενούς τομέα εν μέσω πολέμου - Το ενεργειακό κόστος, μεγάλο ζητούμενο για τους αλιείς