Δράμα: Εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστεί κρούσμα πανώλης και στην περιοχή τους, δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι στη Δράμα.
Μετά το θετικό κρούσμα στη Ροδόπη εξετάστηκε την Παρασκευή, 2 Αυγούστου δείγμα από κτηνοτροφείο της Δράμας, το οποίο βρέθηκε θετικό.
Η συγκεκριμένη μονάδα αριθμεί 360 πρόβατα, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα, 3 Αυγούστου, σε σφαγή και η υγειονομική ταφή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασπορά προέκυψε όταν ο ιδιοκτήτης της μονάδας αγόρασε από έμπορο-εισαγωγέα πέντε αρσενικά κριάρια για τη βελτίωση της επιχείρησής του. Υπάρχει ανησυχία για τις 640 μονάδες της Δράμας.
Οι κτηνοτρόφοι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά και αγωνιούν για τους κόπους μιας ζωής.
Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δηλώνουν πως οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και από Δευτέρα θα είναι πιο εντατικοί. Ελπίζουν, πως τα κρούσματα αυτά της Περιφέρειας θα είναι τα πρώτα και τα τελευταία.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ζητείται εποχικό προσωπικό από την κονσερβοποιία P.MOSCHA Α.Ε. - Ημερομίσθιο περίπου 40 ευρώ καθαρές αποδοχές
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Καλλιέργεια φασολιού: Ποια η κατάλληλη εποχή σποράς και οι καλλιεργητικές φροντίδες
- Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας! Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Νέα Επιδοτούμενα προγράμματα Voucher Ανέργων και Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 750€!