Έτοιμος ο φάκελος των διεκδικήσεων για τις πληγείσες καλλιέργειες της Κρήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Τρία σημαντικά θέματα για τους αγρότες της Κρήτης δρομολογούνται μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος ο φάκελος των διεκδικήσεων για τις πληγείσες καλλιέργειες της Κρήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Παράλληλα, ο Υπουργός έκανε αποδεκτή μία ακόμα πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης να προχωρήσει η αναμπέλωση σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξελιχθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ενώ αποδέχθηκε και θα προχωρήσει κανονικά η απόσταξη τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για εξελίξεις που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα στο νησί. «Είμαστε σε συνεργασία με τον Υπουργό, για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και των αγροτών μας. Θα προχωρήσει η απόσταξη και η αναμπέλωση ενώ ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των ζημιών φεύγει για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις
- Εντυπωσιακή η Παρουσία της New Holland στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου 2025
- «Γεωργία με Ευφυΐα»: Ανασκόπηση ενός πρωτοποριακού Έργου για τον Γεωργικό Τομέα