Ζημιές σε καλλιέργειες της Ελασσόνας - Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού χτύπησε τις δενδροκαλλιέργειες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, σε περιοχές της Ελασσόνας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες της περιοχής.
Ειδικότερα, χαλάζι, σε μέγεθος φουντουκιού, έπεσε στην περιοχή της Ποταμιάς και στα χωριά Βλαχογιάννι, Πραιτώρι και Αμπελιά Βερδικούσιας, προκαλώντας ζημιές σε αμυγδαλιές, ροδάκινα και άλλες καλλιέργειες.
Οι αγρότες της περιοχής, βρίσκονται σε απόγνωση, αφού λίγες ημέρες πριν την χαλαζόπτωση, οι δενδροκαλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από τον παγετό. Συνολικά, στην επαρχία Ελασσόνας, 25.000 στρέμματα δενδροκαλλιεργειών έχουν πληγεί από τον παγετό και το χαλάζι. Οι πληγέντες ζητούν να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να δοθούν προκαταβολές.
Επίσης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, καταγράφεται άνοδος της στάθμης στα ποτάμια και τα ρέματα στην περιοχή.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Νέο βήμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στη βιολογική παραγωγή
- Ανοικτή σε όλους η πλατφόρμα του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034
- Η 34χρονη που ξεκίνησε με ποδήλατο από τη Δανία και έφτασε σε 52 μέρες στο Λιτόχωρο
- ΠΚΜ: Νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα «Σχέδια Βελτίωσης», «Επενδύσεις στην εξοικονόμηση ύδατος» και «Επενδύσεις ενεργειακές και κυκλικής οικονομίας»
- Λάρισα: Αυλαία για την 23η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο