Προστασία καλλιεργειών και φυτών στην Καστοριά από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Στα γυρίσματα του καιρού, οι πιο ευαίσθητοι στην φύση ξεγελιούνται και κινδυνεύουν από τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας.
Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Μάριου Κωνσταντινίδη προβάλει τους τρόπους προστασίας των καλλιεργειών και των φυτών σε μια περίοδο κλιματικής αστάθειας.
Με την θερμοκρασία να κάνει βουτιά στους τέσσερις βαθμούς Κελσίου οι πρώιμα ανθισμένες μηλιές ετοιμάζουν την φαντασμαγορική τους φορεσιά, πλήν όμως εάν η θερμοκρασία πέσει αισθητά τότε θα υπάρχει πρόβλημα, όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Πετρίδης, διευθυντής διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας ΠΕ Καστοριάς.
Δείτε περισσότερα και βίντεο στο link https://www.ertnews.gr/ert3/kastoria-prostasia-kalliergeion-kai-fyton-apo-tin-apotomi-ptosi-tis-thermokrasias/
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κομισιόν: Νέα χρηματοδότηση 3,3 δισ. ευρώ για την άμυνα της Ουκρανίας
- Λέσβος-Ελαιοπαραγωγή: Καλύτερη η φετινή καρπόδεση αλλά προβληματισμός για τιμές και εργατικά χέρια
- Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου: Η ΕΣΕΕ παρουσιάζει τη νέα «ΓΕΩΒΑΣΗ» του ελληνικού εμπορίου
- Αγροτικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Βέρμιο»: "Είμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη και οι παραγωγοί δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ"
- Open Day Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς – Βέροια Κέντρο