Αγρότες Πηλίου: Τα «μποφόρ» δεν ήταν αρκετά για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μήλων και κάστανων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Οι αγρότες του Πηλίου δεν δικαιούνται αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσαν οι άνεμοι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και παραγωγός μήλων στο Πήλιο, Θεόδωρος Γεωργαδάκης, οι άνεμοι ήταν 6,5 μποφόρ αντί για 8.
Παρά τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν στις παραγωγές τους, ο ΕΛΓΑ δεν τους καλύπτει λόγω του χαμηλότερου αριθμού μποφόρ. «Μετά τον αέρα καλέσαμε τον ΕΛΓΑ και ήλθε εκτιμητής και έκανε αυτοψία. Όμως, τελικά, διερεύνησαν το θέμα των μποφόρ και αρνούνται να μας αποζημιώσουν. Αυτή η ζημιά έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες από το χαλάζι της άνοιξης και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Οι εικόνες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες» τόνισε ο κ. Γεωργαδάκης.
Ορισμένοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν πλήρη καταστροφή της παραγωγής τους σε μήλα και κάστανα για το 2024, ενώ αλλού οι ζημιές είναι ελάχιστες. «Αυτό έχει να κάνει με τους ανεμοστρόβιλους που δημιουργήθηκαν κατά τόπους», εξήγησε ο κ. Γεωργαδάκης.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Να αποζημιωθούν οι κερασοπαραγωγοί της Π.Ε. Λάρισας για τον παγετό του 2025 στο προανθικό στάδιο - Επιστολή Κουρέτα σε Τσιάρα
- Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στη Θεσσαλόνικη: Μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στη συγκέντρωση για τα τρία χρόνια
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 Μαρτίου έως 6 Μαρτίου
- Τελική παράταση έως τις 13 Μαρτίου για την ανανέωση εγγραφής στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)
- Τσαβδαρίδης: Ο κλάδος της αρτοποιίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας