Γεωργαντάς: Ανακοίνωση νέας δέσμης ενισχύσεων de minimis, σε καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Συνεδρίασε σήμερα, η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.
Προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.
Συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Να κάνουμε ιδιαίτερα...για να είμαστε σίγουροι;
- Ανακοίνωση της ΠΚΜ για τη διενέργεια εναέριων ψεκασμών υπέρμικρου όγκου για την καταπολέμηση κουνουπιών στους ορυζώνες των Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Ημαθίας
- H ΠΚΜ προβάλλει το οινοτουριστικό προϊόν της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία -Ταξίδι εξοικείωσης εκπροσώπων της οινικής δημοσιογραφίας
- ΠΟΓΕΔΥ: «ΟΣΔΕ 2026: Για το 98,5% των κτηνοτρόφων η διαδικασία παραμένει κατά δήλωση – Αναγκαία η ομαλή μετάβαση στο νέο ψηφιακό σύστημα
- Κοινοβουλευτική ερώτηση του Διονύση Σταμενίτη για τα σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες πυρηνόκαρπων