Κατ' εξαίρεση χορήγηση αδειών απόσταξης επιτραπέζιων σταφυλιών- Κοινή απόφαση Γεωργαντά, Βεσυρόπουλου, Πιτσιλή
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γεώργιος Πιτσιλής, λαμβάνοντας υπόψη τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών εξαιτίας των φυσικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν σε όλη την Επικράτεια κατά τη διάρκεια της εφετινής αμπελοοινικής περιόδου και οδήγησαν στη μείωση της ποιότητάς τους, προχώρησαν στη χορήγηση άδειας απόσταξης των εν λόγω πρώτων υλών.
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης δίνεται, κατ’ εξαίρεση για την τρέχουσα αποστακτική περίοδο 2022-2023, η δυνατότητα χορήγησης στους αμπελοκαλλιεργητές άδειας απόσταξης επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών.
Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται ενδεχόμενες δυσκολίες στη διάθεση ποσοτήτων επιτραπέζιων σταφυλιών που πιθανόν μείνουν αδιάθετες και δεν καταστράφηκαν πλήρως λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, αλλά το εναπομείναν προϊόν κατέστη μη εμπορεύσιμο, εξαιτίας της ποιοτικής υποβάθμισής του.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κομισιόν: Νέα χρηματοδότηση 3,3 δισ. ευρώ για την άμυνα της Ουκρανίας
- Λέσβος-Ελαιοπαραγωγή: Καλύτερη η φετινή καρπόδεση αλλά προβληματισμός για τιμές και εργατικά χέρια
- Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου: Η ΕΣΕΕ παρουσιάζει τη νέα «ΓΕΩΒΑΣΗ» του ελληνικού εμπορίου
- Αγροτικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Βέρμιο»: "Είμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη και οι παραγωγοί δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ"
- Open Day Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς – Βέροια Κέντρο