Μπαρτζώκας στον ΕΛΓΑ Ημαθίας: Εγρήγορση για πιθανές ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών λόγω του φαινομένου «Μήδεια»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Το τοπικό υποκατάστημα ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφτηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει εγρήγορση και αυξημένα αντανακλαστικά, προκειμένου, σε περίπτωση που υπάρξουν ζημιές στις καλλιέργειες από τον παγετό του φαινομένου «Μήδεια», να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής-εκτίμησης των ζημιών συμπεριλαμβάνοντας όλες τις ποικιλίες. Όπως τόνισε ο βουλευτής στην Προϊσταμένη κ. Παππά, η ταχύτητα στις διαδικασίες θα αποτρέψει φαινόμενα παρατεταμένων καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Κατά την επίσκεψη του, ο Βουλευτής συνομίλησε και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υποκαταστήματος. Όπως ανέφεραν, αναμένουν από τους παραγωγούς που καλλιεργούν ποικιλίες, οι οποίες κατά την παρούσα φάση βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας να ενημερώσουν το υποκατάστημα, έτσι ώστε να προβούν σε αναγγελίες ζημιών, .
Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση σε πορίσματα ζημιών σε συγκεκριμένες περιοχές της Ημαθίας.
Η Προϊσταμένη κ. Παππά τόνισε ότι τα όποια προβλήματα δεν υφίστανται πλέον και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν πολύ σύντομα στο σύνολο του νομού.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πέλλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 51χρονο
- Έκκληση Μ. Σχοινά για συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας στη Λέσβο - Πρόσθετα μέτρα στήριξης στους πληγέντες, χωρίς οικονομικό πλαφόν
- Φυτά Ακτινιδιάς HAYWARD Cl.8 σε γλαστράκι από τα Milis Plant Nurseries: Η Ιδανική Επιλογή για Υγιή και Δυνατά Φυτά
- Έξι βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου
- ΑΑΔΕ: Πληρωμή 1,4 εκατ. ευρώ σε 866 δικαιούχους άμεσων ενισχύσεων έτους 2017 | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR