Ιταλία: Πρωιμότητα και προβλήματα στην φετινή παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Για πρωιμότητα 15 τουλάχιστον ημερών στο στάδιο της ανθοφορίας κάνουν λόγο οι Ιταλοί σε ορισμένες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών.
Επίσης γίνεται αναφορά στις λίγες ώρες που είχαμε κρύο το φετινό χειμώνα, γιατί προφανώς δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος για την καλλιέργεια αριθμός, κάτι που τους κάνει να ανησυχούν για μείωση της παραγωγής καθώς τα άνθη φαίνεται να είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Το παραπάνω πρόβλημα που δείχνει να δημιουργείται, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί από τους παραγωγούς, οι οποίοι επιλέγουν να αφήνουν περισσότερα κλαδιά κατά το κλάδεμα.
Οι μειωμένες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε λειψυδρία και αυτό αποτελεί ακόμη ένα πρόβλημα, το οποίο οι Ιταλοί παραγωγοί πιστεύουν ότι θα επηρεάσει την φετινή παραγωγή αφού θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ποιότητα των καρπών.
freshplaza
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- H CNH Επεκτείνει τις Λύσεις Συνδεσιμότητας με τη Starlink της SpaceX
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές
- Η σημασία της φυτοπροστασίας λίγο πριν τη συγκομιδή των κερασιών
- Μειώνονται οι τιμές παραγωγού σε Γεωργία-Κτηνοτροφία
- Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα δύο "στροφές" πριν το φινάλε