Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καλλιεργητών: Κίνδυνοι από συστήματα άρδευσης υψηλής πίεσης ή από ψεκασμούς κοντά στο Δίκτυο Διανομής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εφιστά την προσοχή των καλλιεργητών κατά τη χρήση συστημάτων άρδευσης υψηλής πίεσης (καταιονισμός, τεχνητή βροχή) και τη διενέργεια ψεκασμών σε δέντρα και καλλιέργειες που βρίσκονται πλησίον ηλεκτροφόρων αγωγών, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους ίδιους και διακοπής της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.
Σε περιπτώσεις συστημάτων άρδευσης υψηλής πίεσης σε καλλιέργειες που γειτνιάζουν με το Δίκτυο Διανομής, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα ώστε:
1. Τα εξαρτήματα και οι σωληνώσεις, κατά τη μεταφορά τους, να μην πλησιάζουν τις ηλεκτρικές γραμμές
2. Το εκτοξευόμενο νερό να μην πλησιάζει τις ηλεκτρικές γραμμές, ακόμη και σε συνθήκες ισχυρών ανέμων, μέσω της κατάλληλης ρύθμισης των στομίων εκτόξευσης νερού.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε την ύπαρξη επικίνδυνης κατάστασης, σχετιζόμενης με τα ανωτέρω, ειδοποιήστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών).
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κρίση στον κάμπο της Ημαθίας: Κόστος, ασθένειες και έλλειψη εργατών - Δύσκολα να τα βγάλουν πέρα οι παραγωγοί
- Κοζάνη: Υπέκυψε στα τραύματά του 67χρονος αγρότης που είχε τραυματιστεί βαριά
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της ΚΕΟΣΟΕ
- ΥΠΑΑΤ: Επικαιροποίηση στοιχείων για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο