Ισπανία: Την στήριξη του Κράτους ζητούν οι παραγωγοί λόγω χαμηλών τιμών στα φρούτα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο αγροτικός οργανισμός Asaja Extremadura προειδοποίησε για την κατάσταση τιμών που αντιμετωπίζει ο τομέας των οπωροκηπευτικών στην κοινότητα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την αύξηση του κόστους παραγωγής και θέτει τον τομέα σε κίνδυνο.
Ο πρόεδρος της Asaja Extremadura, Ángel García Blanco, εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση έχει επιδεινωθεί φέτος.
Έτσι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο freshplaza.es, καθίσταται αναγκαία μια αναδιάταξη του συστήματος, ώστε οι καρποί να έχουν τιμές που να επιτρέπουν στον γεωργό να αντιμετωπίσει τουλάχιστον το κόστος παραγωγής και να έχει οφέλη.
Παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την επανέναρξη της ρωσικής αγοράς, η García Blanco έκρινε ότι τόσο το κράτος όσο και η αυτόνομη κοινότητα μπορούν να λάβουν μέτρα για να βελτιώσουν αυτήν την κατάσταση.
Η García Blanco έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση των δαμάσκηνων, όπου ο μεγάλος όγκος παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένες ποικιλίες να βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών.
Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις αυτού του φρούτου, στις οποίες η τιμή του είναι περίπου 8 λεπτά / κιλό.
Η φετινή κατάσταση με τις τιμές των δαμάσκηνων έρχεται σε αντίθεση την περσινή, όπου η έλλειψη συγκομιδής έκανε τις τιμές πολύ υψηλότερες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θέτει υπό την προστασία της το καραγκούνικο αιγοπρόβατο
- Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Τυρνάβου
- Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Παράταση υποβολής αιτήσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων έως 30 Σεπτεμβρίου 2025
- Προς χειρουργείο ο Λουκάκου, θα λείψει έως και 4-5 μήνες