Κλοπές στα χωράφια - Ερώτημα για επαναφορά του θεσμού της Αγροφυλακής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα των αγροφυλάκων προκειμένου να σταματήσουν οι κλοπές στα χωράφια, θέτει μ΄ επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Τάσος Μεγαλομύστακας και ρωτά αν μπορεί να υπάρξει τέτοια δυνατότητα και μέσα από κοινοτικούς πόρους.
Όπως τονίζει, ο θεσμός της Αγροφυλακής δεν είναι καινούργιος και υπήρχε διαχρονικά ήδη από το Ρωμαϊκό και το Βυζαντινό Δίκαιο ενώ ως υπηρεσία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, οργανώθηκε με διάταγμα στις 31 Δεκεμβρίου 1836.
Εξηγεί από τότε μέχρι σήμερα έχει επανειλημμένα συσταθεί, ανασυσταθεί και τελικά καταργηθεί ο θεσμός της Αγροφυλακής, έχοντας ως συνέπεια την αλματώδη αύξηση των αγροτικών ζημιών και κλοπών προϊόντων και μηχανημάτων με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση ή και καταστροφή των παραγωγών, το λαθρεμπόριο και την εύρυθμη λειτουργία του αγροτικού τομέα.
Υποστηρίζει ότι και ο νυν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης είχε αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανασύστασης του θεσμού και ζητήσει κάλυψη των πόρων από το Πράσινο Ταμείο ή από τα έσοδα κυνηγιού, που ανέρχονται σε 15 έως 20 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή:ypaithros.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου της Βέροιας
- Πράσινα Φανάρια: Εγκαταλείπουν το μπλόκο οι αγρότες που διαφωνούν με την πρόταση για διάλογο με την κυβέρνηση
- Ο Μπαμπέ τρεις εβδομάδες εκτός λόγω τραυματισμού
- Η ΠΕΓΔΥ για την απόφαση κατανομής του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων έτους 2024 στο ΥπΑΑΤ
- Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι