Παλεύουν να βγάλουν τα νερά από τα χωράφια οι αγρότες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας μέχρι τις βραδινές ώρες βρίσκονται στα κτήματα τους και προσπαθούν να σώσουν τα δέντρα τους από τις πλημμύρες(οι φωτογραφία είναι σημερινή από την περιοχή του Διαβατού).
Χρησιμοποιώντας τα τρακτέρ τους και τα μηχανήματα τους, προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά και να τα απομακρύνουν από τα χωράφια τους,αφού η στάθμη του νερού ξεπερνάει το μισό μέτρο.
Απογοητευμένοι από τις τιμές σε επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια και συμπύρηνα, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο την παραγωγή τους αλλά και τα δέντρα τους, αφού παραμονεύει ο κίνδυνος να ξεραθούν.
Αν είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα και σωστή συντήρηση τους, δεν θα υπήρχε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σήμερα και μάλιστα χωρίς να τους παρέχεται ουδεμία βοήθεια από τις αρχές.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για το Αμπέλι
- Θανάσης Παπαθανάσης: «Στηρίζουμε τη μελισσοκομία – Θωρακίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη των δασικών μας οικοσυστημάτων»
- Το Σύστημα Πουκαμισάς: Για να πετύχεις…άκου τους ειδικούς!
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Δεύτερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2024
- Aπώλειες έως και 95% στην παραγωγή ροδάκινων στο Αμύνταιο